Sociala projekt: Svensk äppelmust är med och finansierar STOP-projekt

Sociala projekt: Svensk äppelmust är med och finansierar STOP-projekt

En svensk kvinna, Germa, bosatt i Tyresö gör på eget initiativ äppelmust som hon säljer till vänner, arbetskamrater och på julmarknader där vinsten oavkortat går till projektet Ação no Bem (God handling). Det är ett socialt och kulturellt projekt i staden Cambuquira i Brasilien och drivs av STOPPA förstörelsen av världen.

Mycket mer om Ação no Bem kan du läsa på den svenska siten www.socialtkulturelltprojekt.se

Email från Germa:

            Det började med att jag tycker det är så synd att så många äpplen varje år faller i backen och förfars. Sedan fick jag idén att göra äppelmust av det och sälja det till förmån för Cambuquiraprojekten.
            Sagt och gjort! Jag delade ut brev (Germas brev) till ägarna av fler än ett äppelträd i min omgivning. 6 personer hörde av sig. Det resulterade i att jag vid 3 olika tillfällen lastade min bil, en Volvo V50, så full med äpplen, att det var bara plats kvar för mig bakom ratten. Jag fick så mycket must att det räckte till 520 st flaskor à 750 ml.
            Mycket har jag blivit av med på både julmarknad, till vänner och bekantar samt några Tyresöföretag. I nuläget har jag ca 150 flaskor kvar men ska fortsätta med försäljningen.
Det har gett mig mycket glädje att göra och jag kan tänka mig att fortsätta med det, kanske till och med utöka sortimentet med t ex, äppelmos, torkade äpplen, äppelchutny etc.
            Genom denna erfarenhet kom jag till slutsatsen att det kan vara ett bra sätt att sprida kunskapen om “STOP” genom produkter.

Related posts

Leave a Reply

O seu endereço de e-mail não será publicado. Campos obrigatórios são marcados com *